VAPH & Gozz4all

Wat is de VAPH?

De VAPH biedt personen met een handicap budgetten en tegemoetkomingen om zo de zorg op maat te kunnen financieren. VAPH staat voor Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap. Gozz4all maakt de nodige documenten voor u in orde waarmee u de aanvraag voor tegemoetkomingen kunt doen.

Wist u dat u een terugbetaling kunt krijgen voor bepaalde kleding en incontinente materialen. Gozz4all helpt u hier graag bij!

Waar kunt u een vergoeding voor aanvragen?

U kunt een vergoeding krijgen voor aangepaste kledij voor een persoon met een ernstige gedragsstoornis. Deze kleding is ervoor ontworpen om (onder bepaalde omstandigheden) ongewenste gedragingen te voorkomen. Denk hierbij aan scheurgedrag, automutilatie (zelfverwonding), zich besmeuren met ontlasting, bijten en seksueel ontremd gedrag.

U kunt de vergoeding aanvragen voor:

  • Broeken
  • T-shirts
  • Vesten
  • Overalls
  • Pyjama’s
  • Body’s

Hoe wordt onze kleding gemaakt?

Deze kleding is gemaakt uit extra stevige stof waardoor het scheuren of stuk maken tegen wordt gegaan. Daarnaast is de kleding voorzien van een speciale sluiting waardoor het zelf uitrekken van de kledingstukken onmogelijk wordt gemaakt. Aangepaste kledij moet voldoen aan hoge vereisten qua stevigheid, functionaliteit en comfort voor personen met ernstige gedragsproblemen. De kledij is daarom verschillend van gewone confectiekledij.

Meer informatie?

Wilt u meer weten? Bekijk alle informatie op de website van de VAPH of neem contact op met ons team. Wij denken graag met u mee.