Ouderen-Dementie

Ouderen-Dementie-Beperking om volledig zelfstandig te kunnen zijn.

wanneer komt deze kleding van pas?

Wanneer u in de zorg werkt, heeft u vast al eens van dit producten gehoord: de hansop, kleding om smeer en uitkleedgedrag te vermijden, het verpleegdeken, de fixatievest,…  Deze kleding geeft de zorgvrager de ideale balans tussen bescherming en bewegingsvrijheid. Deze kleding voorkomt dat zorgvragers uit hun stoel of bed vallen, hun gewone nachtkleding kapot trekken of zichzelf verwonden. De kenmerken en voordelen vind U op onze site terug.

Voor wie is deze kleding bedoeld:

  • Onrustige slapers;
  • Mensen met dwangmatig uitkleed en smeergedrag
  • Onrustige patiënten, bewoners;
  • Mensen met een geestelijke beperking.
  • Mensen met evenwichtsproblemen

Voordelen van deze kleding

Misschien wel het grootste voordeel van deze kleding is op het gebied van hygiëne. Incontinentiemateriaal kan namelijk door het gebruik van een Hansop/plukpak/jumpy, verpleegdeken, body/romper niet stukgetrokken worden. Dit voorkomt het smeren en plukken aan incontinentiemateriaal door de zorgvrager.

Het geeft ook een gevoel van veiligheid en rust. Zo geeft het zowel de zorgvrager en zorgbieder een geruster gevoel, en is er een veel positievere sfeer. Doordat er minder was- en poetswerk, minder werk voor aan en uitkleden is, is er tijd voor aangename quality time.